حضور در دمای آسایش و نگهداری مواد غذایی از دیرباز برای بشریت هزینه های فراوان داشته است. یکی از نمونه های مورد اشاره سفرهای ییلاقی و قشلاقی است که برای سهولت در این موارد انجام می گرفته است و تا به امروز ادامه دارد.
تاریخ استفاده از سرما برای نگهداری مواد غذایی به سالهای خیلی دور برمیگردد. گفته میشود که روس ها و یونانیان برف فشرده شده را در انبارهایی عایق شده با پوست حیوانات و مشابه نگهداری می کردند تا در فصل گرم از آن استفاده کنند.
در سال 1748 میلادی ویلیام کولن از دانشگاه گلاسو در اسکاتلند اولین یخ دست ساز را با تبخیر از در خلأ نسبی درست کرد و پس از آن در سال 1805 میلادی الیور اوانس طرح چرخه بسته یخچال به همراه کمپرسور را پیشنهاد داد.
با توجه به اهمیت سرما در نگهداری مواد غذایی بین سالهای 1850 الی 1810 میلادی مسئله برودت بسیار رواج پیدا کرد. در این میان تاجری به نام تئدور با ساختن سردخانه که از خاک اره به عنوان عایق استفاده کرده بود قدم بسیار مهمی در صنعت حمل و نقل و نگهداری یخ و مواد غذایی برداشت. پس از آن در سال 1872 با پیدایش سیستم مکانیکی تولید سرما با آمونیاک تبرید به شیوه تأثیر گذارتری ورود به عرصه صنعت نمود.
اولین کارخانه یخ مصنوعی در سال 1880 تأسیس شد و بسیار مورد استقبال قرار گرفت و پس از آن به سرعت شروع به رشد کرد.
در سال 1980 با توجه به نیازهای بشریت علم تبرید تراکمی عمومیت یافت و در همین سالها سیستم های تبرید جذبی نیز شروع به فعالیت به صورت گسترده کردند. این صنعت بسیار با اهمیت با سرعت بسیار بالایی رشد کرد.
امروزه سیکل تبرید تراکمی از پیشرفته ترین سیکل های موجود در دنیا است و استفاده از فریون بسیار رواج دارد. شرکت های بسیار بزرگی در این زمینه مشغول به فعالیت هستند که به دستاوردهای جدیدی دست پیدا کرده اند وطرح ها و محصولات جدیدی با گاز co2 کربن اجرا می کنند که نسل جدید سیستم های تبرید است.
لازم به ذکر است اولین سردخانه ایران توسط روس ها در اتریش حدود سالهای 1290 هجری برای بهره برداری از تسهیلات تأسیس گردیده است.
امروزه سرمایش به شکل های مختلفی انجام می شود و کاربردهای بسیار فراگیری در صنایع مختلفی مانند: صنایع تبدیلی- صنایع شیمیایی- صنایع نظامی- صنایع غذایی و … دارد.