انتخاب کمپرسور سردخانه
انتخاب کمپرسور به طور علمی با توجه به ظرفیت برودتی آن در شرایط مشخص دمایی اواپراتور و کندانسور صورت میگیرد. همچنین باید برای انتخاب کمپرسور ، گاز مورد استفاده در سیکل هم مشخص گردد. با مراجه به کاتالوگ یا نرم افزار تولید کنندگان کمپرسور، با دانستن دمای اواپراتور و کندانسور و همچنین ظرفیت مورد نیاز سردخانه ، کمپرسور انتخاب میشود. همچنین به طور تجربی، توان نامی کمپرسور با توجه به توان برودتی اواپراتور تعیین میشود.
انتخاب کندانسور سردخانه
برای انتخاب کندانسورر نیز دانستن چهار پارامتر زیر مورد نیاز است:
- ظرفیت دفع حرارتی کندانسور: توان حرارتی کندانسور باید برابر مجموع توان برودتی اواپراتور و توان مصرفی کمپرسور باشد.
- دمای کندانسور
- اختلاف دمای کندانسور و محیط
- نوع مبرد
برای انتخاب کندانسور نیز جداولی در کاتالوگ تولید کنندگان وجود دارد که با توجه به کمپرسور انتخاب شده، کندانسور مناسب را پیشنهاد میدهد. دمای کندانسور باید از دمای محیط بیشتر باشد تا امکان تخلیه گرما از کندانسور به محیط وجود داشته باشد. هرچقدر این اختلاف دما بیشتر باشد کندانسور کوچکتر خواهد شد.
تجهیزات خط مایع
تجهیزات خط مایع شامل چک ولو، رسیور، فیلتر درایر، شیر برقی، سایت گلس و شیر انبساط میشود. ابعاد و مدل این تجهیزات توسط نرم افزار های شرکت های تولید کننده تجهیزات برودتی تعیین شده و در طراحی گنجانده میشود.
تجهیزات خط دهش
این تجهیزات عبارتند از:
- اویل سپراتور
- مافلر
- سایت گلس
- فیلتر روغن
از تجهیزات خط دهش، جدا کننده روغن اجبارا در طراحی قرار میگیرد ولی مافلر و سایت گلس روغن و فیلتر روغن در شرایط خاص وارد طراحی میشوند.
تجهیزات خط مکش
این تجهیزات عبارتند از:
- بال ولو
- مایع شکن
- فیلتر درایر
- پرشر سوئیچ
این تجهیزات هم به کمک نرمافزار ها انتخاب شده و محل نصب آنها نیز تعیین میشود.